Det finns en allt större kunskap och medvetenhet kring barnprodukter och hur viktigt det är att de är giftfria för barnet. Tillverkare av leksaker och andra produkter som nappflaskor eller nappar, har tillverka idag sina barnprodukter i giftfria plaster som inte innehåller skadliga ämnen.

Smart matkasse fram till dörren

Att ha barn hemma är ett stort ansvar och det är viktigt att man ger dom den tid och omsorg som de behöver i vardagen. När man har barn hemma och särskilt små barn, behöver man också köpa hem barnmat eller laga mat anpassad för barn. Mat går åt mycket snabbt och då kan man behöva andra lösningar för att kunna få hem det man behöver och slippa gå utanför dörren. En mycket smart lösning är att beställa hem en smart matkasse med hemleverans från varierande matleverantörer! När man beställer hem en matkasse online, finns fördelen att ha alla matleverantörer samlade på ett och samma ställe, för att enkelt och bekvämt kan få hem allt till dörren! Då spar man värdefull tid och kan i lugn och ro välja varor utan att behöva stressa i en fysisk butik.

Från nappflaskor till leksaker

När barnet eller barnen är små, är man i behov av nappflaskor. Det finns många bra tips på nappflaskor som är giftfria som man kan köpa till sitt barn. Då innehåller de inga PBA-gifter eller ftalater i plasten eller så är de skapade i glas. Enligt kemikalieinspektionen och forskningsstudier, har man kommit fram till att många barnleksaker innehåller gifter som man ska se upp med. På sommaren 2018 kom Miljöstyrelsen fram till att den populära leksaken squishy innehåller ett flertal skadliga ämnen. Ett av ämnena är dimetylformamid som skadar andningsorgan och ögon, samt kan orsaka lever- och nervskador. Vanligt lego och dess färgämnen är idag säkra, men man ska undvika begagnat lego som innehåller bly, kadmium, antimon, barium, brom och selen. Även äldre leksaker från kända My Little Pony är giftiga. Man ska med andra ord undvika begagnade leksaker, särskilt de som är skapade från 1970- och 80-talet.

Att även kläder kan innehålla gifter, har varit ett faktum en längre tid men som kanske inte alla känner till. När man väljer giftfria kläder till sitt barn, ska man undvika kläder med plasttryck, samt köpa ekologiska kläder av lin, hampa, lin eller bambu. Det finns många sätt att skapa en giftfri miljö för barnet både när det kommer till kläder och förbruksvaror, men även i hemmet och dess omgivning. Köper man overaller, ska den inte vara behandlad med fluorföreningar. För att veta säkert, kan man alltid kontrollerna genom at läsa på hemsidor som Råd & Rön eller Testfakta. Ett barn kan aldrig själv veta vad som inte innehåller skadliga ämnen, därför är det extra viktigt att man som förälder tar ansvar och läser på.