Många föräldrar tycker om att klä sina små telningar i moderiktiga kläder, i många fall för att matcha barnens stil med sin egen, och ett flertal kända märken har snygga baby- och barnkollektioner. Kids Brand Store säljer ett flertal kollektioner av barnkläder från kända märken, till exempel Polo Ralph Lauren för barn – en kollektion som lanserades 1978 och som bland annat har snygga koftor och polotröjor med den karaktäristiska polospelaren på. Kids Brand Store säljer kläder från de flesta stora klädmärkena, som Adidas, Puma, Diesel, Polo Ralph Lauren och många fler. De har även en kategori för hållbart mode, så att man kan välja miljövänligare kläder till barnen.

Barn växer fort och hinner därför växa ur nyinköpta barnkläder ganska fort. I en studie gjord av Tradera om barnföräldrars second hand-vanor uppskattas det att majoriteten av deltagarnas barn hade urvuxna, sparsamt använda kläder som de inte längre kan ha. Ändå är det förhållandevis få föräldrar som köper eller säljer barnsaker begagnat på nätet. Enligt samma studie skulle dock föräldrar kunna spara tusentals kronor på att handla barnsaker second hand. På sidor som Facebook Marketplace och Tradera kan man hitta begagnade märkeskläder för barn för en bråkdel av priset de säljs för i butik.

En trend som dock är större är klädbytardagar där föräldrar skänker bort sina barns urvuxna kläder och samtidigt får någon annans begagnade kläder. Klädbytardagar mellan föräldrar är ett miljövänligt sätt att skaffa barnkläder och annat som behövs till barnen, till exempel leksaker som äldre barn har vuxit ur. Klädbytardagar brukar anordnas i kvarter som ett sätt att lära känna sina grannar och kan vara ett sätt för unga föräldrar att träffas.

Att köpa märkeskläder begagnat fungerar även med äldre barn eftersom de kan få de snygga märkeskläderna som klasskamraterna har utan att göra ett alltför stort hål i föräldrarnas plånbok. Att själv köpa sina kläder via second hand kan dessutom lära barnen att reflektera över grupptryck, miljövänlig konsumtion och ekonomi, vilket de sedan kan föra vidare till sina klasskamrater. Barn i dag får lära sig mycket om miljöarbete och konsumtion i skolan och många barn i låg- och mellanstadiet gör projekt som på olika sätt handlar om miljön, däribland klädindustrins påverkan på klimatet. Att barnen får lära sig att bry sig om miljön från tidig ålder gör dem säkert positiva till att köpa kläder second hand.