Amningen brukar pågå cirka sex månader efter det att din bebis föds. Via bröstmjölken får bebisen all den näring som hen behöver. Dock kan vissa mammor välja att inte amma, antingen på grund av olika bekymmer eller för att de helt enkelt inte vill. Då finns det en rad produkter och föremål som kan komma bra till hands. Dessa produkter sägs vara de bästa när du ska mata ditt barn.

Mjölkersättning och nappflaskor

Nappflaskor är något de flesta föräldrar någon gång kommer att behöva. De är perfekta till att mata spädbarn som måste äta modersmjölkersättning eller för de mammor som vägrar att amma. Det finns dock även en bröstpump som gör att barnet kan få bröstmjölken utan att amma. Det är då bara att pumpa ut mjölken och ge barnen den via nappflaska istället.

Vanlig mat

När barnet är tillräckligt gammalt för att börja äta vanlig mat kan det vara bra att börja med mindre tallrikar. Helst de som är tillverkade i plast. Detsamma gäller skålar samt muggar och bestick. Genom att använda produkter i plast minskar det risken att barnet skadar sig samt ifall de skulle bestämma sig för att skicka ner allt på golvet så går det inte sönder.