Du som förälder eller vårdnadshavare känner säkert igen dig i scenariot: barnens rum är i en enda stor röra, som ständigt tar tid i anspråk att städa. Det är heller inte alltid lätt att få med sig barnen i städrutinen; att motivera till att hålla det egna rummet i gott skick är en utmaning. Här kan både du och dina barn tjäna på att ha rätt förutsättningar från början. Se till att ha bra platser till förvaring av kläder, leksaker, böcker och annat för att underlätta städningen. Det är dock inte enbart prylarna som ska ha sin plats; barnens kära husdjur måste också ha sina egna utrymmen. Här handlar det om att skaffa hamsterbur, kaninbur eller annan mindre inhägnad.

Hamster på rätt plats

Låt oss börja med djuren. Att äga ett djur som exempelvis en hamster förutsätter att det finns en naturlig plats där den kan vistas, eftersom det som regel inte fungerar att ha den lös i bostaden. Satsa på en praktisk hamsterbur som du enkelt och smidigt inhandlar på Zoo.se; butiken som har ett imponerande utbud av tillbehör till husdjuren. Det finns flertalet olika hamsterburar att välja bland, så det är lätt att hitta en variant som passar för ändamålet. Hamsterburen ska fungera bra för både lek och matning.

Kläder på golvet

Det är lätt att bli galen på kläder som inte sällan ligger i högar på golvet i barn- eller tonårsrummet. Här är det dock bra att göra det enkelt för de unga familjemedlemmarna. Ett hett tips är att förse barnrummet med en tvättkorg, för att ge smutstvätten en dedikerad plats och därmed dessutom bespara golvytan. För de rena kläderna är det alltid bra att ha någon form av garderob eller annan typ av förvaring i rummet.

Trampat på lego?

Kanske är det precis det som behövs för att du ska slå slag i saken och skaffa bättre förvaring åt barnens leksaker: du trampar för 14:e gången på en dag på en legobit. Det här är smärtsamt, samt förstås inte bra för legoklossarna heller. Det finns idag flertalet smarta förvaringslösningar för byggklossar, bland annat lådor som är staplingsbara.