Badrummet är ett mycket viktigt rum för alla, men lite särskilt för barnfamiljer. Ni är flera som ska dela på samma yta, ibland på samma gång. Det är ett praktiskt rum som måste fungera på olika nivåer, samtidigt som det också är så mycket roligare med ett badrum som ni verkligen trivs i.

Duschkabin eller badkar?

Fråga nummer ett för de flesta personer när de tänker på att renovera eller fixa badrummet är huruvida de ska satsa på badkar eller dusch. Svaret beror dels på rummets storlek, dels på plånbokens storlek och naturligtvis på personlig preferens. Det finns praktiska för- och nackdelar med både duschkabin och badkar. En duschkabin är enklare att använda och tar mindre plats. Fördelen med ett badkar är att man kan bada, vilket särskilt barn gillar. Du kan också tvätta mattor och andra saker i ett badkar. Om ni har ett riktigt stort badrum kan ni både ha badkar och duschkabin. Förr var badkar och duschkabiner vita. Punkt. Idag finns det fler färger att välja mellan, som svart. En svart duschkabin eller badkar ger badrummet mer karaktär. Ni hittar både duschväggar och badkar i svart hos Rörfokus som har allt för badrummet.

Skåp

Det är smart att ha ett rejält skåp i badrummet för rena handdukar och underkläder. Om skåpet är nog stort kan var och en i familjen ha en egen hylla med rena underkläder och eventuella nattkläder. Det är så mycket lättare att hålla ordning om allt i badrummet har sin plats. Eftersom det är ett rum som alla använder, varje dag, så kan det lätt bli lite stökigt, utöver att damm och lort syns väldigt bra i badrum. Genom att investera i rejäla möbler som slukar både handdukar och städsaker blir det mycket lättare att städa. Då är det lätt att gå över ytorna med en trasa ett par gånger i veckan.

Mysigt med fåtölj och blommor

Om du har mindre barn spenderar du ganska mycket tid i badrummet. Då kan det vara mysigt att ha en fåtölj att sitta i. När barnen badar kan du sitta bredvid i fåtöljen, småprata med dem och dricka en kopp te. Mycket skönare och mer avslappnat än att sitta på toalettstolen. En fåtölj är också praktisk när du ska klippa naglarna på både dig och barnen. Ställ dit en litet bord att ställa koppen eller dina nagellack på. Det skapar ett personligt badrum. Det är också fint att ställa in växter i badrummet. Växter ger också renare luft. Det är härligt med stora bladväxter som står på golvet och tar plats. Då får ni en skön spakänsla. Även mindre blommor i fönstret är trevligt.