Du som har barn känner nog till att de växer och utvecklas väldigt snabbt. Det kommer alltså inte ta särskilt lång tid innan din nyfödda bebis har vuxit en hel del och helt plötsligt klarar han/hon att sitta upp, så länge det finns ett stöd. Det finns en rad med produkter som kan hjälpa ditt barn att utvecklas och som gör det lättare för dig som förälder. Bärsjalar eller en praktisk bärsele kan till exempel frigöra dina armar. Här nedan kommer mer information om ett antal praktiska produkter som hjälper ditt barn att sitta samt produkter som gör det lättare för dig att bära runt på din son/dotter.

Bärprodukter

De två vanligaste alternativen när det kommer till att bära små barn är bärsjalen eller en bärsele. Vilket alternativ som är bäst finns det olika åsikter om, kort sagt handlar det främst om vad du som förälder tycker bäst om. Här kommer lite mer information om dessa alternativ.

Bärsjal

Bärsjalen består kort sagt av ett tygstycke som du knyter runt din kropp. Bebisen ligger sedan inuti sjalen. En fördel med detta alternativ är att du kan använda det direkt efter bebisen är född. Nyfödda bebisar som bärs i en mysig sjal kommer dessutom ligga nära din kropp vilket är en typ av trygghet för de små. Sjalen kräver dessutom inga speciella tillbehör och det anses vara ett ergonomiskt alternativ. De är även lättare att anpassa dessa efter olika kroppstyper. Det negativa med en bärsjal är att vissa anser att det är rätt svårt att knyta en bärsjal på rätt sätt.

Bärsele

En bärsele är väldigt lätt att använda, både för nybörjare och mer erfarna föräldrar. Det är bara att knäppa fast den. Remmarna samt sittdelen är dessutom möjliga att justera vilket innebär att en bärsele går att anpassa efter alla olika bärare. En annan fördel är att bärselen gör det möjligt för dig att välja ifall du vill bära barnet på bröstet eller på ryggen.

Sittprodukter

Babysitters och babygungor är två populära alternativ som du kan sätta ditt barn i. Babygungan kan du fästa i dörrkarmen, sedan har bebisen möjlighet att hoppa lite upp och ner. En babysitter däremot är en typ av stolsits som anpassats för spädbarn. Barnet halvligger då i den och gör det möjligt för dig som förälder att hålla uppsikt över ditt barn. Det går även att placera babysittern uppe på bordet. Bebisen sitter dessutom fastspänd så du behöver inte oroa dig att han/hon trillar ner.