Vissa mammor tycker det är jättemysigt att amma sitt barn medan andra kan tycka mindre bra om det. Vissa lider dessutom av problem, som hårda bröst, mjölkstockning, för mycket eller lite mjölk samt läckande problem. Dock finns det produkter och tid på vad som kan göra det lättare när du ammar. Det finns dock ingen garanti att dessa produkter fungerar för alla. Du får helt enkelt prova dig fram.

Amningskuddar

Amningskuddar kan komma till hjälp med själva ställningen samt se till att din bebis lättare kan ta det korrekta suggreppet. De kan även komma till hjälp när det gäller att kontrollera själva mjölkflödet. Sist men inte minst är det dessutom lite mysigt att sitta med en kudde.

Du kan läsa mer här om amning.

Bröstkräm och amningsinlägg

Ett vanligt problem som kan uppstå vid amning är läckande bröst. Då finns det amningsinlägg som du kan använda. De finns ofta att köpa på apotek och kan vara just vad du behöver för att dina kläder inte ska bli förstörda. Såriga bröstvårtor är ett annat bekymmer som kan uppstå. Då finns det speciella krämer och salvor som kan hjälpa till med läkningen. Dessa är dessutom helt ofarliga för både dig som mamma och din bebis.