Att göra matstunden till en bra och harmonisk stund är A och O när det kommer till barn. Det är bra om detta börjar så tidigt som möjligt. Ju tidigare man får in bra rutiner desto enklare är det att följa. Det finns många bra och roliga produkter som du kan köpa till dina barn vid middagsbordet. När de är små är det till exempel en fördel att använda en tallrik med sugpropp. Du slipper du plocka upp matrester från golvet när ditt barn slår ner tallriken från stolen.

Hållbara bestick

Många varumärken fokuserar idag på hållbara bestick och tallrikar som är bra både för barn och miljö. Det är viktigt att produkterna är giftfria och helst gjorda i silikon eller något annat hållbart material. Undvik plast om det är möjligt. Det behöver inte heller vara dyrt. Det finns många fina och bra bestick som inte kostar skjortan. Dessutom kan de återanvändas om du får flera barn. Du kan antingen välja att köpa matchande set eller blanda färger som du själv känner för det. Det beror helt på vad du och ditt barn gillar.

Tallrikar med fack för pastarätter

Idag finns det flera tallrikar med smidiga fack så du kan dela upp maten efter ingredienser. Du kan till exempel välja en god pasta från Barilla.com som bas. De har flera roliga pastasorter inklusive skruvar och rosetter som brukar älskas av barn. Denna pasta kan ligga i ett av facken. I de andra facken kan du lägga grönsaker och lite kött eller kyckling. Då kan ditt barn plocka som denne vill vilket också väcker nyfikenhet. Det är enkelt för barnet att äta själv oavsett om denne vill äta med händer eller bestick.

Glöm inte glas och haklappar

Något som du också måste investera i är ett bra bra glas och haklappar. Då kommer det bli betydligt mindre spill att torka efter middagarna samt skydd för kläderna. Livsmedelsverket att barn ska börja äta när de är omkring 6 månader. I början behöver de lite hjälp att dricka och äta. När de vill börja försöka själva brukar de flesta använda en pipmugg med två handtag. Den är lättare att hålla i och spiller inte lika mycket. När ditt barn är redo kan han eller hon också börja använda ett vanligt glas. Det är bäst att välja silikon så det inte går sönder om det fallet i golvet. Det är lätt hänt när det kommer till barn. Gällande haklappar finns det många roliga figurer och motiv som dina barn säkerligen älskar. Här gäller det bara att hitta en personlig favorit till dig själv och dina barn.