Att köpa leksaker och prylar till barn är ingen billig historia längre. Visserligen har det gått trend i att även barnkläder och leksaker kan köpas på second hand men många föräldrar är helt och hållet på det klara att det kostar mer och mer att ha barn idag. Har man inga stora löner eller är ensamstående kan man till och med behöva sälja arvegods eller sälja diamanter som man haft i smycken och liknande för att ha råd med nya saker till barnen.

Många menar skämtsamt att det skulle krävas en lottovinst idag för att ha råd att vara förälder. Att få hjälp av släktingar innebär inte bara att få barnpassning, utan även ekonomisk hjälp är mer än nödvändigt, inte minst i inflationstider. Med teknikens framfart kommer även större behov i skolan redan från unga år. Datorer och mobiltelefoner är väsentliga men även kläder och nya leksaker, för att inte tala om barnvagnar och ett barnrum som ska inredas på fint sätt. Med åldern kommer även intressen som sport och aktiviteter som också kostar. Ja, helt klart kan det vara värt att sälja sina diamanter om det finns några att avvara. Diamanter kan ge mer pengar än guld och förlorar aldrig i värde.

De dyraste barnprylarna

Vad är det egentligen som kostar mest när man har barn? Barnvagnen är nog det första som verkligen kommer kännas av i plånboken. Idag kan du köpa fina barnvagnar på second hand eller köpa billigt av en vän vars barn har växt upp, men även andrahandsmarknaden har dyra prylar om du vill ha en barnvagn som är något så när fräsch. Och det vill du ju!

Även leksaker för barn har blivit rena miljardindustrin. Det finns naturligtvis riktigt billiga leksaker också men då måste man vara försiktig för att se att de inte innehåller några giftiga eller skadliga ämnen och delar. Inom EU ska alla leksaker vara CE-märkta och kontrollerade men i länder som Kina är det inte alltid de är kontrollerade.

Elektronik kanske inte enbart faller inom kategorin barnprylar men nog kräver barn elektronik relativt tidigt idag, vare sig man vill eller inte. Om de själva inte ber om det så kommer säkerligen deras skola göra det. Idag måste man ha dator eller surfplatta för att vara med på lektionerna och ofta så lär sig barn redan från extremt tidig ålder att hantera teknik och appar för att läsa och spela. Även här kan du idag köpa begagnad elektronik men var väl medveten om varifrån du köper det och kolla så att saken är hel och ren innan du använder den.

Kläder som barn växer ur på nolltid kostar en del

Då barn växer så det knakar kostar deras garderob en hel del. Som liten bebis bryr sig barn inte om hur de ser ut men med åldern är det en helt annan historia. Se till att syskon får ärva av varandra om det går och sy gärna egna kläder till barnen om du kan. Vissa äldre barn vill ha märkeskläder och här krävs det att du som förälder bemöter detta med en viss kritik.